بهترین مدل سمعک
تجویز سمعک در کودکان و بزرگسالان بسیار با یکدیگر متفاوت بوده زیرا هر کدام نیاز و انتظار متفاوتی از سمعک می خواهند.
در زیر سوالاتی که اکثرا برای بیماران و والدین آنها پیش می آید مطرح شده است؟
آیا کودک باید برای همیشه سمعک استفاده کند؟
چه تکنولوژی و برنامه هایی برای سمعک کودکان مناسب است؟
صدای بلند به سیستم شنوایی کودک من آسیب می زند؟
اگر کودک از سمعک استفاده نکند آیا تاثیری منفی بر گفتار و شنوایی او دارد؟
برای بزرگسالان
آیا استفاده از دو سمعک برای من ضروری است؟
ارزان ترین سمعک موجود را می خواهم مگر فرقی بین سمعک ها وجود دارد؟
سمعک نامریی میخواهم و نمی خواهم سمعک دیده شود؟
ایا سمعک با موبایل هم قابل تنظیم است؟
دوستان من که از سمعک استفاده می کردند همیشه از سمعک ناراضی بودند، سمعک شما اینگونه نباشد؟
این سوالاتی است که جدا از قیمت سمعک برای بسیاری از بیماران کم شنوا مطرح می شود که در اینجا به طور خلاصه به این سوالات پاسخ داده می شود:
پاسخ سوال 1. در صورت تایید کم شنوایی کودک بسته به درجه کم شنوایی باید از سمعک های مختلف استفاده کند. در تمامی کودکان استفاده از سمعک های پشت گوشی با قالب ضروری می باشد اما بعد از سن 12-13 سالگی می توان از سمعک های نامریی استفاده کرد. همچنین با تشکیل گفتار و زبان کودک می توان از سمعک فقط در شرایط مهم استفاده کرد.(البته بستگی به میزان و درجه کم شنوایی کودک دارد).
پاسخ سوال 2. در سمعک کودکان نسبت به بزرگسالان باید از بالاترین تکنولوژی های سمعک استفاده کرد زیرا کودک نیاز دارد تمامی صداها را با بالاترین کیفیت بشنود. از برنامه هایی که برای کودک مناسب است: سمعک وایرلس دار، سمعک با برنامه انتقال فرکانسی، سمعک ضدآب، سمعک های قابل شارژ، سمعک هوشمند، سمعک با کانال های متعدد جهت تنظیم دقیق صداها نیاز می باشد.
پاسخ سوال 3. سمعک های جدید با داشتن خروجی کنترل شده به هیچ وجه سبب آسیب شنوایی نمی شوند حتی زمانی که صدای بلند شنیده می شود صدا را کم می کنند تا کودک اسیب شنوایی نبیند. توجه شود که تنظیم سمعک کودکان نسبت به بزرگسالان متفاوت بوده زیرا کودک شناختی نسبت به صدا ندارد.
پاسخ سوال 4. شنوایی و شنیدن سبب تولید گفتار می شود. زمانی که کودک به دلیل کم شنوایی نمی تواند صداها را بشنود نمی تواند گفتار را تولید کند حتی ممکن است ضریب هوشی کودک نسبت به کودک نرمال پایین تر باشد. بعضی خانواده ها به دلیل اینکه اطرافیان از کم شنوایی و استفاده از سمعک کودک خود اطلاع پیدا نکنند به دنبال تهیه سمعک نمی روند، این تاخیر در شنیدن و دریافت صدا سبب عقب افتادن گفتار کودک می شود که در نهایت کودک از تحصیل در مدارس منع می شود و مجبور به تحصیل در مدارس استثنایی می باشد.
پاسخ سوال 5. اکثر بیماران وقتی بخ انها در مورد استفاده از سمعک دو گوشی مشاوره داده می شود قبول نمی کنند اما توجه داشته باشید که زمانی که از دو سمعک استفاده می کنید دو نیمکره شما درگیر می شود، درک گفتار در محیط های شلوغ بهتر می شود، جهت یابی و مکان یابی صدا به مراتب بهتر می شود و در انتها گوش شما در اثر عدم تحریک عصب شنوایی از بین نمی رود(مناطق مرده در سیستم شنوایی)
پاسخ سوال 6. سمعک ارزان شاید برای تمام بیماران مناسب نباشد، باید حتما به خواسته بیمار از سمعک توجه شود. به طور مثال بیماری که فقط در خانه از سمعک استفاده می کند استفاده از سمعک های دیجیتال پایه که قیمت مناسبی دارند کافی است اما جوانی که اکثر اوقات در بیرون و مواجهه با صداها و شرایط اتیکی مختلف می باشد سمعک ارزان جوابگو نمی باشد. استفاده از سمعک های هوشمند نامریی در این مورد بسیار مناسب است.
پاسخ سوال 7. خیلی اوقات پیش می آید که بیمار با سن بالا اصرار به سمعک نامریی و دیده نشدن سمعک دارد. در هنگام تجویز سمعک بخصوص سمعک نامریی باید به میزان کم شنوایی بیمار، توانایی های بیمار نظیر لرزش دست، توانایی بینایی بیمار توجه شود. به طور مثال سمعک نامریی در کوچکترین اندازه ساخته می شود و همچنین دارای کوچکترین باتری سمعک نیز می باشد. براین اساس تجویز سمعک در افراد با سن بالا که لرزش دست یا مشکل بینایی دارند نادرست است زیرا بیمار بعد از مدتی کوتاه با قراردادن سمعک در گوش، تعویض باتری یا تمیز کردن سمعک به مشکل می خورد.
در این موارد می توان از سمعک های پشت گوشی نامریی که جدیدا وارد بازار شده اند استفاده کرد. این سمعک ها همانند سمعک پشت گوشی برروی پشت گوش قرار می گیرند و به دلیل کوچکی سمعک اصلا مشخص نمی باشند.
پاسخ سوال 8. سمعک های امروزی قابلیت وایرلس یا بلوتوث در آنها وجود دارد که بسته به رده سمعک امکان برقراری ارتباط مستقیم یا با رابط به موبایل وجود دارد. با استفاده از موبایل به راحتی می توان صدای سمعک را به دلخواه کم و زیاد کرد، حتی سمعک می تواند نقش هندزفری باشد.
پاسخ سوال 9. در گذشته سمعک ها دارای تکنولوژی آنالوگ بودند که امروزه تولید نمی شود. این سمعک ها تمامی صداها را بدون توجه به شدت صدا بلند می کرد و حتی بسیاری از بیماران از صدای نویز زمینه یا صداهای بلند شکایت داشتند پس نمی توان سمعک های دیجیتال و هوشمند جدید را با سمعک های قدیمی مقایسه کرد.
سوت زدن سمعک می تواند ناشی از عدم قرارگیری درست قالب سمعک در گوش، پاره شدن شلنگ قالب، عدم تنظیم درست سمعک، قدیمی بودن قالب سمعک باشد. با تهیه سمعک های جدید و هوشمند هیچ یک از مشکلات سمعک های قدیمی را نخواهیم داشت از جمله اندازه(سمعک های صددرصد نامرئی)، کیفیت صدا و طبیعی بودن صدا.
ابزارک تصویر
همه آنچه باید درباره ی خرید سمعک بدانید
سمعک ,های ,استفاده ,کودک ,شنوایی ,نمی ,از سمعک ,سمعک های , پاسخ سوال ,می شود ,استفاده از
درباره این سایت